Vprašalnik o poznavanju in razumevanju pregovornih enot (paremij) za
SLOVENSKI PAREMIOLOŠKI OPTIMUM
Raziskava v okviru doktorske disertacije Primerjava paremiologije v slovenskem in slovaškem jeziku na osnovi paremiološkega optimuma
Pozdravljeni!

Pred vami je vprašalnik, namenjen oceni poznavanja pregovorov in rekov med govorci slovenskega jezika.

Računalnik vam ob registraciji dodeli geslo, s katerim se kasneje vedno prijavite. Vprašalnik je zaradi obsežnega števila pregovorov zastavljen tako, da se vanj z geslom lahko kadarkoli vrnete in nadaljujete z izpolnjevanjem. Z odjavo se odgovori samodejno shranijo. Ob prijavi vam program pokaže naslednje vprašanje, na katerega še niste odgovorili. Sproti imate možnost vpogleda v podatkovno bazo vaših odgovorov, v primeru, da bi radi kakšen svoj odgovor spremenili. Vsakemu anketirancu se pregovori, ki jih še ni ocenil, kažejo v drugem (naključnem) vrstnem redu. Spremljate lahko tudi, koliko pregovorov ste že ocenili in koliko vam jih še ostane.

Na koncu vprašalnika vas čaka še kratek obrazec z nekaj dodatnimi vprašanji. Med drugim imate v tem obrazcu možnost navesti pregovore, ki se jih še spomnite, pa jih v jedru vprašalnika niste zasledili.

POSTOPEK REŠEVANJA VPRAŠALNIKA
O PROJEKTU VPRAŠALNIKA
ŠE NEKAJ CILJEV VPRAŠALNIKA

Zahvaljujemo se vam za zanimanje in sodelovanje,
Matej Meterc (Filozofska fakulteta, Ljubljana) z mentorjema Jozefom Pallayem (Filozofska fakulteta, Ljubljana) in Petrom Ďurčem (Filozofska fakulteta, Trnava)

Izberite vaš status:
Informacije o vprašalniku: klik | Kontakt za tehnično podporo, pripombe in vprašanja: vprasalnikpregovori@gmail.com